Avantajele implementarii Odoo ERP


Un sistem informatic pentru managementul afacerii, ar trebui sa acopere nevoile complexe ale unei afacerii, fara a fi complicat. 


Platforma Odoo este o aplicatie internationala, cu o istorie de mai bine de 15 ani, fiind produsul unei comunitati de dezvoltatori. Pe parcursul celor 15 ani, Odoo a incorporat progresiv noi aplicatii, atingand un nivel foarte inalt de eficienta si acoperire a managementului orcarei organizatii. Sistemul a fost imbunatatit permanent, si adaptat cu nevoile actuale ale companiilor.


Odoo este unul dintre cele mai bune sisteme de pe piata pentru gestionarea resurselor unei companii.


Sistemul este utilizat in intreaga lume, atat de companii cu un singur utilizator, cat si de companii foarte mari(cu peste 300 000 utilizatori). In acest moment, mai mult de 7 000 000 utilizatori folosesc aplicatia, sistemul acoperind cele mai noi cerinte de bussines.


Functionalitatea sa este organizata pe module(sistemul are aproximativ 20 module de baza, si alte sute de module optionale), care pot functiona independent, dar in acelasi timp integrat, modulele putand fi adaugate pe masura dezvoltarii afacerii. Aplicatiile se integreaza perfect intre ele, fara a mai fi nevoie de interfete, permitand automatizarea completa a proceselor esentiale. Aplicatia permite centralizarea informatiilor din toate  modulele, cu evitarea duplicarii datelor, care de cele mai multe ori, in majoritatea ERP-urilor genereaza erori. 


Procesele principale pe care le gestioneaza Odoo:

-    Controlul total al aprovizionarii, stocurilor si inventarului

-    Managementul proiectelor si sarcinilor

-    Gestionarea vanzarilor, si a facturilor,

-    Contabilitatea, inclusiv cea analitica

-    Planificarea productiei, fise de productie, executarea comenzilor de lucru, costuri

-    Marketing legat de client;

-    Managementul trezoreriei/bancilor/numerarului: incasari si plati

-    Managementul resurselor umane

Deasemenea, aplicatia permite trecerea de la functia de raportare, la functia de analiza si control managerial, gestiunea bugetelor, web-site si e -commerce intregrat, e-learning, etc.

Din aceasta cauza, Odoo este vazut ca un sistem de management complet.


Utilizatorii au posibilitatea de a utiliza Odoo de pe orice browser, fie de pe un computer desktop, laptop, sau tableta, si de oriunde in lume. De asemenea, are o vizualizare web simplificata, dar cu toate functiile disponibile intr-o vizualizare completa, special adaptata pentru ecranele telefoanelor mobile. Pentru a accesa toate datele firmei, ai nevoie doar de o conexiune la internet. 


Un alt avantaj al aplicatiei, este ca fiind dezvoltat cu licenta libera(open - source), costurile cu implementarea, respectiv dezvoltarea, sunt mult mai reduse, comparativ cu softurile cu licenta proprie. 


Deci, daca sunteti interesat sa va organizati resursele din companie, Odoo este o optiune foarte buna. 


Pentru a afla mai multe despre platforma  Odoo puteti accesa www.osobi.ro, www.odoo.ro.



# ERP
De ce sa alegi OsobiERP pentru digitalizarea afacerii tale